petak, 18. srpnja 2014.

Sombre-soft ombre


   Želite nešto da uradite sa svojom kosom?Nešto originalno?Sviđa vam se ombre tehnika na kosi,ali se previše bojite da je primjenite baš na svojoj kosi?-Postoji riješenje!

   Da li ste čuli za Sombre (soft ombre)?To je slicno kao farbanje kose u ombre.Ali,počnimo od početka. Šta je zapravo ombre?-Ombre možemo nazvati i sijenčenje kose.Ono je slično izrastku na kosi,tj. kada dugo ne farbamo kosu i pomiješa nam se naša prirodna boja sa ofarbanom kosom.Ali to nekada može izgledati neuredno,a ombre je samo jedan elegantni dodir kosi.On pravi kontrast od tjemena pa do krajeva kose. Ombre je nastao još 70-ih godina dvadesetog vijeka.
-ombre-

A,sta je Sombre?Somre ili soft ombre (mekani/blagi ombre) je slican kao obicni  ombre samo kontrast nije tako veliki,kao obican obmre.Djevojke nekad tjeme ofarbaju u crno a krajeve u svijetlo plavo,dok je kod sombrea drugacije.Recimo da je tijeme smeđe boje,a krajevi su izmedju smeđe i plave,ili je tijeme svijetlo smeđe,a krajevi plavi.Sombre,kao i ombre takođe moze da bude u pastelnim bojama koje su hit ove sezone.
Evo nekih primjera ove nove i pomalo neobicne tehnike farbanja kose : 



-Sombre izgleda poprilicno dobro na ravnoj kosi kao i na kovrdzavoj-


Ako imate kratku kosu,a nemate mjesta za ombre,probajte sombre,jer najbojlje izgleda na kratkoj kosi.Kontrast dođe do izrazaja,ali ne previse.

Ako zelite da napisem nesto o farbanju kose u pastelne boje,ili o bilo cemu drugom,prijedloge napisite u komentar.

                                                                       Vasa D.

Nema komentara:

Objavi komentar